AIGUA AL VAPOR

Anna Martínez Duran, Fabiola Meignen, Escola d’Arquitectura La Salle, URL.
Ali Riza Bayrak, Rajah El Quahabi, Eduardo Fusté, Muhammed Kocamaz, Wouter Persyn, Carla Quintana, muntatge (estudiants)
Delfina Ameijeiras, Adriana Lozano, Daniela Morán, Laura Torrico, disseny gràfic i fotografia (estudiants)

INTRODUCCIÓ

Amb aquest sistema casolà pots convertir l’aigua bruta domèstica en aigua sense residus. S’escalfa en un fogó casolà i, un cop s’ha refredat en un recipient de vidre invertit, cau per degoteig sobre una tina. Aquesta aigua no és potable, però es pot fer servir per regar.

OBJECTIUS

L’objectiu del taller és contribuir a entendre el cicle de l’aigua i a augmentar la nostra consciència que l’aigua és un bé escàs i fonamental per a la vida. D’aquesta manera, a través d’una experiència molt senzilla, una aigua que acabaria a la xarxa de sanejament es tracta i es reutilitza; en definitiva, es valoritza. Petits gestos comporten grans canvis.

MATERIALS

Fogonet d’alcohol (llauna d’alumini perforada) o càmping gas
– 1 contenidor de vidre tipus peixera
– Test de metall
– 3 suports metàl·lics per a prestatgeries en L
– 1 palangana de plàstic
– 1 safata metàl·lica circular tipus motlle de rebosteria
– Ampolla d’alcohol
Eines: cúter, filferro, alicates…

PASSES A SEGUIR

1.

DISPOSAR els elements - Subjectar el fogó al centre del trípode format per 3 L i posar-hi la safata metàl·lica al damunt. O, en el seu lloc, fer servir un càmping gas. - Col·locar la peixera de vidre invertida sobre el test metàl·lic. - Col·locar la palangana sota l’artefacte.

2.

EXECUTAR el sistema - Omplir la safata de rebosteria amb l’aigua bruta. - Encendre el fogó d’alcohol o el càmping gas. - Esperar que l’aigua bulli, s’evapori, es condensi a la peixera i es dipositi per gravetat a la palangana.

3.

Comprovació del sistema - Abocar l’aigua bruta. - L’aigua s’ha d’evaporar i condensar en forma de gotes, que es recullen per gravetat a la palangana inferior. - La brutícia queda recollida a la safata. - Comprovar que l’aigua surt transparent (no apta per al consum).

DADES A RECOLLIR

Les teves dades s'han enviat correctament.


Moltes gràcies!

Formulari incorrecte, revisa els camps en vermell

Tipus d’elements utilitzats

Color de l'aigua depurada

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies