QUÈ ÉS
L'ESTACIÓ
CIUTAT

Partint del projecte Clínica de Salut Ambiental de Natalie Jeremijenko per a l’exposició Després de la Fi del Món, l’Estació Ciutat és un espai d’acció ciutadana per a la millora ambiental de Barcelona. Amb seu al passatge Trullàs del districte de Sant Martí, a l’Estació Ciutat s’apliquen una sèrie de receptes per a la millora ambiental a través de la realització d’activitats i tallers.

La iniciativa compta amb la cooperació de més d’un centenar d’agents, centres científics, escoles, grups veïnals i entitats diverses per respondre col·lectivament a grans reptes alineats amb els objectius del COP21 relatius a les ciutats. Entre aquests propòsits destaquen l’increment de l’índex de superfície foliar (xVerd), la descontaminació de sòls urbans (xSòl), l’increment de la biodiversitat (xBiodiversitat) o la millora de la qualitat de l’aire (xAire).

Suma’t a l’acció ciutadana aplicant les receptes!

La Clínica de Salut Ambiental x Barcelona és un projecte de Natalie Jeremijenko.

Comissariat: Josep Perelló

Direcció: Amanda Masha-Caminals

Web: Domestic Data Streamers

Producció: Torrecilla Espais

Disseny arquitectònic: Guillermo Santomà

Arquitectura vegetal: Burés Innova

Documentació fotogràfica: Claudia PM Santibáñez

Disseny gràfic: Miguel Ayesa Usechi

Mediació: Tasca Projectes

L’Estació Ciutat és una coproducció del CCCB i l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i el districte de Sant Martí. Amb la col·laboració de l’Oficina de Ciència Ciutadana de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), la Taula Eix Pere IV i els veïns i les veïnes del passatge Trullàs.

L’activitat xAire és possible gràcies al patrocini de DKV i 4sfera, a la col·laboració de la Mobile Week Barcelona, l’Institut de Salut Global (ISGlobal), Mapping for Change, Open Systems UB i el 5è Congrés de Ciència del Consorci d’Educació de Barcelona, i a la participació de les següents escoles de Barcelona: Escola Els Horts i Escola Sant Martí al districte de Sant Martí, Escola El Sagrer i Escola Can Fabra a Sant Andreu, Escola Calderón i Escola Timbaler del Bruc a Nou Barris, Escola Pau-Casals Gràcia i Escola Sagrada Família a Gràcia, Escola Joan Miró i Escola Fort Pienc a l’Eixample, Escola Dolors Monserdà Santa Pau i Escola Nabí a Sarrià-Sant Gervasi, Escola Seat i Escola Jacint Verdaguer a Sants-Montjuïc, Escola Àngels Garriga a Horta-Guinardó, TBC Ciutat Vella i Escola Les Corts i Escola Lavínia TBC a les Corts.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies